Decoratie en Muziek

Een onvergetelijk Sweet 16 feest krijg je natuurlijk niet in een lege en overbelichte kantine. Wie de ultieme Sweet 16 sfeer wil krijgen zal zijn best moeten doen en de hele ruimte versieren met decoratie. Ook zeer belangrijk is de muziek, ga je voor popmuziek, urban, dance of rockmuziek? En wist je dat vooral de juiste verlichting sfeerverhogend is. Natuurlijk wil je de sfeer van je Sweet 16 feest nooit meer vergeten en wil je het later nog eens terugkijken. Regel daarom een fotograaf of iemand die het feest kan filmen. 

Decoratie

Denk je aan een feestje, dan denk je aan ballonnen en slingers. Uiteraard mogen de Sweet 16 ballonnen, Sweet 16 slingers of gewoon verjaardagsslingers voor een zestienjarige niet ontbreken. Met glinsterende gekleurde plastic kroonluchters (kosten vaak maar rond de 10 Euro) krijgt de ruimte al snel een gezellige uitstraling. Misschien kan er nog een leuk spandoek aan de muur hangen. Staat of hangt er een televisie? Laat dan leuke foto’s op deze televisie voorbijkomen, hartstikke leuk voor de gasten om foto’s van vroeger terug te zien. Bij een Sweet 16 is het meestal vooral roze wat de klok slaat, maar afhankelijk van het thema dat je hebt gekozen kan dit natuurlijk veranderen. Wat altijd geslaagd is op een Sweet 16 feest is een rode of roze loper naar de ingang. Vergeet ook de ingang van het feest niet te verfraaien. De leukste producten voor je Sweet 16 feest koop je in de Sweet 16 Webshop.

Muziek

Zonder muziek komt bijna geen enkel feest goed los. Denk dus goed na wat voor muziek je wilt op je Sweet 16. Het is natuurlijk jouw feest, maar probeer ook in te denken van welke muziek je gasten houden. Een bekend voorbeeld is natuurlijk een DJ die dancemuziek, urban of popmuziek draait. Of houd je meer van rockmuziek en komt er een leuk bandje optreden? Maak het muzikale optreden extra gaaf met bijvoorbeeld een bellenblaasmachine, rookmachine of stroboscoop.

Verlichting

Veel muzikale acts hebben zelf apparatuur bij met verlichting. Helemaal top als dat zo is, want dat maakt de sfeer al snel heel goed. Maar zelf kan je ook nog aanvullende acties ondernemen. Regel bijvoorbeeld glitterende discoballen, lasers of discolampen. Ook sfeerverlichting op de muren is vaak supermooi op je Sweet 16. Denk maar aan lampen die de muren een roze gloed geven (of een andere kleur). Belangrijke tip: maak het niet te licht! Dat is niet goed voor de sfeer van je Sweet 16 feest.

Taart, servies en andere artikelen

En dan is er nog de Sweet 16 taart die vaak mooi versierd is, inclusief leuke bijpassende bordjes, servetten, glazen en rietjes. Staat er een cadeautafel? Decoreer deze met een leuk kleed en bijvoorbeeld een mooie bos bloemen. En misschien is het wel leuk om je gasten na afloop van het Sweet 16 feest een leuk aandenken mee te geven. Vaak geldt hiervoor dat zelfgemaakt het leukst is, want dat toont aan dat je het bezoek van je gasten hebt gewaardeerd.

Foto’s en film

Een Sweet 16 feest is iets wat je nooit meer zult vergeten. Hoe leuk is het dan om op een later moment foto’s en films van deze bijzondere dag terug te kunnen zien? Zorg er dus voor dat er iemand is die foto’s maakt en filmt. Dit kan natuurlijk een familielid zijn, maar je kunt ook een fotograaf inhuren zodat je zeker weet dat je mooie en professionele foto’s en films krijgt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb