Vind de perfecte locatie voor je Sweet 16 feest

Een mooie locatie voor je Sweet 16 kan het feest maken of breken. Als je hebt besloten om je Sweet 16 feest niet thuis te organiseren zal je een andere locatie moeten zoeken. Het grote voordeel aan een gehuurde locatie is dat je Sweet 16 absoluut feestelijker en exclusiever zal verlopen. Maar waar vind je de perfecte locatie en waarop moet je letten? Maak gebruik van onze tips en zorg dat het wel of niet slagen van je Sweet 16 feest zeker niet van de locatie kan afhangen.

Thuis of huurlocatie

Allereerst zal je moeten bepalen of je wel echt je Sweet 16 feest op een andere locatie wilt vieren. Misschien is het wel mogelijk om thuis te vieren en bespaar je veel geld. Als het mooi weer is kan je natuurlijk ook een Sweet 16 tuinfeest houden. Maar als dit alles niet mogelijk is zit er natuurlijk niks anders op dan een locatie te huren.

Wensen opschrijven

Schrijf voor jezelf op hoe je het feest voor je ziet. Een grove schets is voldoende, want de invulling van de details volgen op een later moment. Met je wensenlijst kan je gericht op zoek naar de perfecte locatie. Bepaal onder andere alvast het volgende:

  • Globale locatie feest: aan het water, in de stad, vlakbij trainstation, in een café, restaurant, club of disco, zwembad erbij, enzovoorts
  • Ruimte: hoeveel mensen wil je ongeveer uitnodigen en hoe groot zal straks de ruimte dus moeten zijn
  • Sfeer en thema: wat voor type sfeer of thema wil je op je Sweet 16 feest? Niet iedere locatie kan namelijk een bepaalde sfeer oproepen. Wat voor decoratie wil je straks hebben?
  • Eten en drinken: op een feest wordt natuurlijk gegeten en gedronken. Wil je dit in eigen beheer regelen of wil je dit uitbesteden aan de locatie
  • Apparatuur: komt er een DJ draaien of een bandje spelen? Is er volop licht en geluid?
  • Details: vergeet ook bepaalde details niet alvast op te schrijven. Wil je bijvoorbeeld een rode loper of wil je met de limousine komen tijdens je Sweet 16? Er moet hier wel ruimte voor zijn bij een locatie.
  • Datum: waarschijnlijk liefst op of rond je verjaardag, maar wie weet komt een hele andere datum wel veel beter uit.
  • Budget: wat wil je maximaal uitgeven?
  • Enzovoorts

Vind geschikte locaties 

Vervolgens kan je op zoek naar een locatie die bij je wensen past. Op internet kan je eenvoudig verschillende websites met elkaar vergelijken. Er zijn zelfs vergelijkingswebsites waarbij je je wensen opgeeft en je vervolgens een selectie van geschikte locaties wordt aangegeven. Probeer aan de hand van je wensen uit te komen op ongeveer drie geschikte locaties zodat je nog iets te kiezen hebt. Vergeet ook niet om de referenties van de locatie terug te lezen op internet. Andere mensen die ooit gebruik hebben gemaakt van de locatie zetten vaak hun mening online. Eerlijker krijg je het niet en je vist dus snel de slechte locaties er tussenuit.

Offertes opvragen

Vraag bij de uitverkoren locaties offertes op. Het beste kan je op locatiebezoek gaan en je eens laten rondleiden. Vervolgens bespreek je je wensen en kan er een offerte worden opgesteld. Tenslotte kies je de beste locatie en kan het boeken beginnen.

Reactie plaatsen

Reacties

Sophia
3 jaar geleden

Hallo,

Ik wordt in januari 16 en wil daarom ook een sweet 16 geven in de buurt van delft/denhaag/rijswijk/rotterdam/zoetermeer. Nu vind ik zelf geen zalen die tot 01:00 open blijven voor een goede prijs rondom de €250-500. Graag wat fijn zou zijn als ze LED lichten hebben en speakers we willen wel zelf ons eten en drinken meenemen. Personen 50-100. Weten jullie misschien een geschikte locatie?

Met vriendelijke groet,

Sophia

M. den Ouden
3 jaar geleden

Hallo,
Ik word in de zomer 16 en wil een groot feest geven voor ongeveer 100 tot 150 personen in de regio rotterdam, alleen alle geschikte locaties die ik gezien heb zijn erg prijzig. Enig idee waar ik een feest zou kunnen geven?
Mvg. M. Den ouden

Julia Mondria
3 jaar geleden

Goedendag,
een vriendin en ik willen binnenkort een sweet 16 verjaardag organiseren. We willen daarvoor in de avond (21.30) graag een zaal huren. Het lukt ons zelf niet om betaalbare locatie te vinden. Weten jullie misschien een geschikte locatie?
Met vriendelijke groet,
Julia Mondria

e.cadinu
4 jaar geleden

Goedemiddag onze zoon wordt 16 en wil graag een feest houden met vrienden en hebben helaas geen plaats en zijn op zoek naar een locatie in Heerlen Mvg E. Cadinu

Binc van Buren
4 jaar geleden

Hallo,

Wij zouden graag een locatie willen huren in Amstelveen/Ouderkerk a/d Amstel of ergens in de buurt daarvan. We willen een feest geven voor 65 man tussen de 14/15 jaar en wij willen zelf het eten/drinken regelen. Wel zou het fijn zijn als er bijvoorbeeld speakers staan/zijn voor de muziek. De sfeer maakt niet veel uit, als het maar een leuke locatie is! Er hoeven geen extra’s zoals een rode loper, gewoon een beetje simpel. We zouden ongeveer max 250 willen uitgeven aan de locatie, verder regelen we alles zelf. Alvast bedankt!

Maak jouw eigen website met JouwWeb