Kies je Droomjurk

Misschien zijn wij Nederlanders wel iets te nuchter voor de jurken die ze in Amerika dragen tijdens Sweet 16. Niets is te gek en de jurken die ze er dragen zijn uitermate opvallend. In Nederland zijn de jurken die gedragen worden meestal wat minder extravert, maar ook deze jurken kunnen heel mooi zijn. En het mooie is dat ze niet eens heel veel hoeven te kosten. Waar moet je op letten wanneer je de jurk van je dromen wilt voor je Sweet 16?

Wel of geen jurk?

De eerste vraag is natuurlijk of je überhaupt wel een jurk wilt dragen op je Sweet 16 feest. Misschien is de sfeer van het feest er niet helemaal naar of houd je simpelweg niet van overmatige aandacht. Als je liever gewoon jeans draagt hoef je je daar natuurlijk niet voor te schamen; het is jouw feest en jij bepaalt.

Kosten jurk

Qua kosten kun je het zo gek maken als je wilt. Wil je een over-the-top dress (to impress) met belegde diamantjes dan betaal je natuurlijk de hoofdprijs. Een dergelijke jurk kan al snel duizenden euro’s kosten en zoveel geld hebben de meeste mensen niet zomaar liggen. Maar ook met een bescheiden jurkje kan je stralen als nooit tevoren op je Sweet 16 feest. Bij H&M of Zara hebben ze ook hele mooie jurken die prachtig zijn. Een andere goede optie zijn de jurken van Primark, de prijzen zijn daar echt enorm laag. En je ziet amper verschil met de jurken van duurdere winkelketens. Ook al is een imposante Amerikaanse jurk niet helemaal je ding, alleen al vergapen aan de prachtige jurken is leuk om te doen:

Themafeest

Houd rekening met de keuze van je jurk wanneer je een themafeest organiseert tijdens je Sweet 16. Je Sweet 16 jurk moet namelijk wel aansluiten bij het thema wat je hebt gekozen. Het leukste effect bereik je wanneer je qua kleur of jurk net wat afwijkt van je gasten; het moet natuurlijk wel duidelijk zijn wie de jarige is.

Schoenen en accessoires

Een jurk is één, maar je outfit is natuurlijk nog niet af. Bij een jurk horen nog mooie schoenen. Behalve iets met een hoge hak is het verstandig om ook een paar schoenen zonder hak bij je te hebben. Na urenlang lopen op pumps krijg je last van je voeten en dansen gaat ook niet echt lekker met hoge hakken. Jurk? Check. Schoenen? Check! Accessoires? Oh ja, vergeten. Je outfit is pas af wanneer je ook prachtige bijpassende juwelen, cosmetica, tasje, enzovoorts hebt bemachtigd. Shop till you drop!

Reactie plaatsen

Reacties

Nicolette Jansen
2 jaar geleden

Ik word 16 overmorgen en van mijn ouders mag ik geen alcohol drinken... HEEL MIJN FEEST IS GERUINEEERD

Maak jouw eigen website met JouwWeb